Ruoan laittaminen jää meillä yleensä tehtäväkseni, ja koska en viihdy kovin hyvin keittiön puolella, on ruoka monesti varsin yksinkertaista ja simppeliä. Samat hyväksi havaitut ruoat sisältyvät viikoittain valmistettavien listalle, mutta onneksi tästä ei vielä ole tullut kotona sanomista!
Välillä on kuitenkin kiva tehdä vähän parempaa ruokaa ja lauantaina kokkailinkin omaa suosikkiani, pekoniin käärittyä vuohenjuusto-salviakanaa. Tässä vaiheessa minun on hyvä kertoa, etten ennen pitänyt yhtään pekonista tai vuohenjuustosta, enkä itseasiasa pidä vieläkään. Mutta tässä yhdistelmässä nuo kaikki toimivat loistavasti yhteen, voin suositella!
Leikkaa kanoihin viillot, ja täytä syntyneet taskut vuohenjuustolla (muutama pala riittää). Asettele kanan pintaan pari salvianlehteä ja kääri ympärille 2 pekonisiivua. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Paista kanoihin kuumalla pannulla kauttaaltaan ruskea ja rapea pinta ja nosta kanat tämän jälkeen vielä noin 12 minuutiksi uuniin kypsymään. Pekoni tuo mielestäni kanaan tarpeeksi suolaisuutta vuohenjuuston kanssa, mutta paistovaiheessa voi pintaan vielä halutessaan ripotella hieman sormisuolaa.
Lisukkeena tarjosin eilen kana-mozzarellasalaattia. Unohdin tuorebasilikan kaupan hyllylle, joten ripottelin päälle kuivattua. Toinen hyvin kanan kanssa sopiva lisuke on raikas vihreä salaatti appelsiinilla ja balsamicolla.
-R
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti