Innostuin viikonloppuna leipomaan taas pitkästä aikaa. Porkkanapiirakka on meidän perheessä suosikkileivonnaisten joukossa, mutta jostain syystä pidin sitä pitkän aikaa liian haastavana ja aikaavievänä leivonnaisena. Löysin tämän reseptin kuitenkin noin vuosi sitten netistä, ja pienin muokkauksin päädyin sitä kokeilemaan. Piirakka onnistuikin yli odotusten ja oli suhteellisen helppotöinen. Suosittelen siis ehdottomasti kokeilemaan!
2 dl kylmäpuristettua luomurypsiöljyä
4 munaa
4,5 dl jauhoa
80 g mantelijauhoa
2 rkl kookoshiutaleita
3,5 dl luomuruokosokeria
8 dl luomuporkkanaraastetta
1 purkki ananasmurskaa
1 tl kaardemummaa
3 tl kanelia
2 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
Raasta porkkanat. Sekoita yhdessä kulhossa kaikki kuivat aineet sekaisin. Sekoita toisessa kulhossa öljy ja munat. Yhdistä kuivat aineet öljy-muna-seokseen. Lisää tämän jälkeen porkkanaraaste ja valutettu ananasmurska taikinan joukkoon. Levitä seos voidellulle pellille tai vuokaan ja paista 175 asteessa noin tunti.
Jäähdytä uunista tullut piirakkapohja. Sekoita tämän jälkeen kulhossa kuorruteaineet: 400g maustamatonta tuorejuustoa (2%) sekä 2dl tomusokeria. Levitä tuorejuustokuorrute pohjan päälle ja ripottele pinnalle halutessasi mantelirouhetta. Nosta jääkaappiin tekeytymään mieluiten seuraavaan päivään.
Itse leivon suhteellisen harvoin, mutta kun leivon, pyrin käyttämään aina parhaimpia ja puhtaimpia raaka-aineita ja suosin paljon luomutuotteita. Sokerin määrä tässä piirakassa on helposti säädeltävissä, ja luomuporkkanoiden makeus mahdollistaa sen, että tätä ohjeessa olevaa sokerinmäärää voi helposti vähentää. Kuorrutuksessa olen kokeillut myös tomusokeri + stevia yhdistelmää, ja tämä toimii myös. Pienillä valinnoilla voi leivonnaisistakin siis tehdä hieman "terveellisempiä"!
-R
-R


Ei kommentteja:
Lähetä kommentti